Det såg mörkt ut ett tag då EU hotade med att införa strafftullar på 25 procent på bland annat amerikanska motorcyklar. Men när tullarna väl infördes visade de sig ha undantag. Så här skriver Zero själva om saken:

Bild ovan: Donald Trump talar på the American Center for Mobility i Ypsilanti, Michigan. Bildkälla: Wikimedia (Public Domain) 

On Friday 22 June, the European Commission has put into effect the rebalancing measures in response to the US tariffs on steel and aluminium.

The measures will target a wide range of products worth €2.8 billion and the increase of import duties on most products affected will be 25%.

Electric motorcycles are exempt from this additional import tax.

Therefore there will be no price adjustments on any Zero Motorcycles model.

Only motorcycles (incl. mopeds) with reciprocating internal combustion piston engine of a cylinder capacity more than 500cm3 are included.

Elektriska motorcyklar är alltså undantagna och därmed kommer det inte att ske några prisförändringar på Zeros elmotorcyklar, enligt Zero Motorcycles.

En strafftull hade dock inte påverkat de motorcyklar som redan finns i Europa i dag, bara de som importeras från USA. Och det hade i så fall påverkat priserna på 2019 års modeller.

Nu är det naturligtvis svårt att sia slutresultatet av ett stundande handelskrig och det finns förstås inga garantier på att USA-tillverkade elmotorcyklar kommer att undantas i all framtid. Men nu är det alltså business as usual som gäller. Och då kan det vara bra att känna till följande:

Få 2018-års modeller kvar

Zero SR, DSR, FX och FXS av 2018 års modeller. Foto: Zero Motorcycles

Zero SR, DSR, FX och FXS av 2018 års modeller. Foto: Zero Motorcycles

Försäljningen av Zero i Europa har överträffat förväntningarna och Zeros europalager töms nu snabbt på 2018 års modeller. Modellerna FX, FXS och S är i princip redan slutsålda och tillgången på DS och DSR är begränsad. Så ett hett tips till dig som överväger att skaffa en Zero under denna säsong är att agera kvickt.

 


Vill du bli meddelad när nya inlägg görs på elhojsbloggen?

Ange din e-postadress här nedan så får du ett kort mail med rubriken när nya inlägg görs. Vill du inte ha fler meddelanden kan du enkelt avsluta själv – det finns en direktlänk för att avprenumerera i varje mail.

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]