Nu till helgen har MC-touring i Gagnef öppet hus och besökarna kan även få provköra en Zero FX. Det är Hans Rönnegård som skaffat sig en ny elmotorcykel till eventföretaget, både för att själv utröna hur det fungerar i praktiken och för att låta kunderna testa.

Bild ovan: Hans Rönnegård hämtar sin nya Zero FX 2018. Foto: Petter Hammarbäck. Bild till höger: mctouring.se på Facebook.

MC-touring är alltså företaget som ordnar guidade touring-resor på motorcykel i Sverige och utomlands. Närmast på tur är Dolomiternas vackraste vägar, men dit får FX:en inte följa med. Tanken är istället att kunna erbjuda eldrift på lite mer lokala turer för att växa vidare i takt med att snabbladdningsmöjligheterna blir allt bättre.

Provkör Zero i Dalarna!

För dig som bor i mellersta delarna av landet öppnar sig dock nya möjligheter att testa en Zero, och om behov finns kan Hans Rönnegård även hjälpa till med viss service och leverans.

Tanken är nämligen att samarbetet med MC-touring ska utvecklas vidare och till hösten räknar vi med att delta i och köra Dalarnas Pärlor Grustouring med en Zero DSR Black Forest Edition, som, om den klarar uppdraget och trivs i omgivningarna, kan få bo kvar i Dalarnas vackra hojparadis.

Dalarnas Pärlor Grustouring 6 – 9 september 2018 Ett tvådagars körupplägg där vi nyttjar Dalarnas fantastiska grusvägnät både av allmän och mer lokal karaktär. Vi färdas genom ett vidsträckt skogslandskap i Siljansbygden och dalabergslagen (varierat vägval för olika år!). Vi söker med glädje fina platser som både ger en skön körning och något vackert att titta på. Vi färdas på gamla forvägar och besöker fäbodar, gamla brukslämningar och andra intressanta platser som präglar landskapet i Dalarna och Bergslagen. Vi färdas i lugn takt men du bör ha vana av att köra på grus och tillbringa dagen i MC sadeln. Men det är grustouring så det är inte något grusbus! Vi kör aldrig längre körpass än 50-80 minuter innan vi har ett stopp, kortare eller längre beroende på om det är dags för paus, fika eller lunch. Välkommen med på en tur i ett sensommarfagert Dalarna!

Dalarnas Pärlor Grustouring 6 – 9 september 2018 Ett tvådagars körupplägg där vi nyttjar Dalarnas fantastiska grusvägnät både av allmän och mer lokal karaktär. Vi färdas genom ett vidsträckt skogslandskap i Siljansbygden och dalabergslagen (varierat vägval för olika år!). Vi söker med glädje fina platser som både ger en skön körning och något vackert att titta på. Vi färdas på gamla forvägar och besöker fäbodar, gamla brukslämningar och andra intressanta platser som präglar landskapet i Dalarna och Bergslagen. Vi färdas i lugn takt men du bör ha vana av att köra på grus och tillbringa dagen i MC sadeln. Men det är grustouring så det är inte något grusbus! Vi kör aldrig längre körpass än 50-80 minuter innan vi har ett stopp, kortare eller längre beroende på om det är dags för paus, fika eller lunch. Välkommen med på en tur i ett sensommarfagert Dalarna! Foto: Hans Rönnegård, MC-touring.

 


Vill du bli meddelad när nya inlägg görs på elhojsbloggen? Ange din e-postadress här nedan så får du ett kort mail med rubriken när nya inlägg görs. Vill du inte ha fler meddelanden kan du enkelt avsluta själv – det finns en direktlänk för att avprenumerera i varje mail.

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]