Grattis till en underbar elhoj, och tack för en ovanligt trevlig affär! Jan-Åke Carlsson visste vad han gjorde när han valde Zeros maxade toppmodell DSR Black Forest Edition med Charge Tank. Men så har han också funderat ett tag – första provkörningen gjordes redan våren 2018 med en Zero S och en Zero FX.

Bild ovan: Jan-Åke Carlsson gör sig redo för jungfruturen hem på sin nya Zero DSR ZF14.4 Black Forest Edition 2019 med Charge Tank. Foto: Petter Hammarbäck

Att det skulle bli en elmotorcykel stod nog klart redan då, vid första provkörningen. Men kanske inte en S eller en FX, utan snarare en DSR. Fast kort därefter lanserade Zero den Europa-anpassade och unika versionen av DSR kallad Black Forest Edition (efter Schwarzwald-skogen i södra Tyskland) med all tänkbar extrautrustning monterad från början.

Det enda Jan-Åke var lite skeptisk till var det lyktgaller som ska skydda från stensprut framifrån, så Jan-Åke bad att slippa få det monterat. Och så blev det, gallret ligger nu kvar i lådan det kom i och får följa med hem till familjen Carlsson i en av packväskorna som även rymmer adapterkablar för att kunna använda snabbladdaren överallt.

Ha en skön vårtur hem, Jan-Åke! Du bör klara dina 17 mil hem på en laddning, men passa gärna på att testa snabbladdningen utmed vägen också. Det kan ju vara skönt med en liten paus och sträcka på benen, även när man åker så kungligt som du nu gör!

Jan-Åke Carlsson på väg hem med sin nya Zero DSR ZF14.4 Black Forest Edition 2019 med Charge Tank.

Jan-Åke Carlsson på väg hem med sin nya Zero DSR ZF14.4 Black Forest Edition 2019 med Charge Tank.

Se mer om Zero DSR ZF14.4 Black Forest Edition här.