”Det kanske är svårt att släppa tanken på att motorcyklar inte ska vråla, mullra eller ryka. Men som arbetsredskap och transportmedel i naturen finns det fördelar med de egenskaper en eldriven motorcykel har.”

Det skriver tidningen ATL efter att ha testat Zero FX och intervjuat undertecknad för reportage och filmklipp. Journalisten Hans Dahlgren, som själv kör motorcykel till vardags, är imponerad av accelerationen på landsväg och hur fint Zero FX uppför sig i olika typer av terräng.

Personligen är jag djupt imponerad av hur Hans Dahlgren lyckats göra ett så bra och rättvisande reportage och samtidigt hitta en alldeles egen vinkel riktad till en yrkesgrupp som uppenbarligen kan ha både nytta och glädje av en elmotorcykel:

”Det kanske inte är den största laståsnan. Men för att transportera en person längs grusvägar, skogsstigar och på betesmark fungerar den utmärkt. Eller varför inte i fält på jakt efter flyghavre när du vill lämna minsta möjliga spår. Eftersom det här är en tidning för yrkesfolk tänker jag inte nämna en närmast ljudlös nöjeskörning.”

Artikeln kan läsas i sin helhet i tidningen ATL nr 86, utgiven tisdag den 12 december 2017 eller på tidningens webbplats. Tyvärr är artikeln låst bakom en betalvägg och bara tillgänglig för tidningens prenumeranter:
http://www.atl.nu/lantbruk/plus-och-minus-med-elmotorcykel/

När vi träffades passade Hans Dahlgren även på att filma några klipp och har i efterhand satt ihop en video som varit med i ATL TV:s nyhetsinslag och nu går att se i efterhand:

Filmen nås även direkt på:
https://delivery.youplay.se/r/FBDBD

Vill du se mer av vad bildjournalisten Hasse Dahlgren gör hittar du det på http://www.hassed.se/