2014 visade H-D upp de första bilderna och filmklippen på en framtida eldriven Harley Davidson kallad project LiveWire. Och nu verkar det faktiskt som att man närmar sig lansering.

Bild ovan: H-D presenterar project LiveWire. Foto: H-D

Från H-D:s sida har man inte bara jobbat med att få till eldriften. Stor möda och omsorg har även lagts på design och ljud för att få till en elhoj som inte känns allt för främmande från märkets övriga hojar.

För egen del tycker jag det är otroligt spännande! Både för att det traditionstyngda företaget vågar och vill satsa på framtida teknik och för att de nu verkar vara så nära en riktig lansering.

Det saknas en eldriven customhoj

Min erfarenhet av att prata elhoj med nyfikna hojåkare är att det absolut finns ett intresse bland de som kör customhoj i dag. Även om ljudet är en extra stor del av upplevelsen för dessa är de ändå inte främmande för och ser mycket väl fördelarna med eldrift. Men det betyder inte att de är beredda att gå över från sin tillbakalutade stil till upprättsittande eller framåtlutande sport och äventyrshojar.

”Kom igen när Zero lanserar en eldriven glidarhoj. Då är jag definitivt intresserad!”

Kom igen när Zero lanserar en eldriven glidarhoj. Då är jag definitivt intresserad, är något jag fått höra ett flertal gånger.

Hur Zeros modellutbud kommer att se ut 2018 är ännu en väl förborgad hemlighet, men det hintas om eldrivna glidare på flera håll nu och från H-D:s håll verkar det mesta känt även om lanseringen ännu lyser med sin frånvaro:
H-D berättar själva mer om project LiveWire

En provtur med H-D LiveWire

Brittiska Visordown har varit på pressträff och fått provköra LiveWire, och har många lovord att säga om H-D:s LiveWire som nu tycks vara förbi prototypstadiet enligt detta filmklipp. Frågar du mig skulle dock Visordowns beskrivning av H-D:s LiveWire lika gärna kunna avse en Zero DS med det lilla batteriet. (källa: Visordowns Facebook-sida):

Det finns en mängd ytterligare filmklipp med testkörningar av H-D:s LiveWire på Youtube och liknande kanaler. Men de flesta är från 2014 och 2015, sedan har det varit ganska tyst om H-D:s elhoj. Tills nu!