Har du blivit intervjuad i en podd? För mig var det första gången och jag hade ingen aning om vad som väntade. Nog hade det kunna börja betydligt bättre, men efter omständigheterna blev nog resultatet ganska ok ändå.

Bild ovan: skärmbild från MC-Podden på SoundCloud.

Mats Ceder är mannen bakom MC-Podden och åker land och rike kring för att göra MC-relaterade poddavsnitt.

Mats Ceder är mannen bakom MC-Podden och åker land och rike kring för att göra MC-relaterade poddavsnitt.

Det började med att Mats Ceder, som skulle komma på besök och provköra Zero och sedan intervjua mig, var försenad. Tågproblem.

När Mats äntligen kom fram tog vi varsin Zero och gav oss iväg – först lite lunch, sedan en fotosession och därefter lite sköna vägar. Vädret var fint och Mats verkade gilla att köra, så det blev några mil. Väl tillbaka var det så dags för intervju. Men den knappa tiden visade sig då vara ännu mer knapp, för Mats hade en tågtid att passa och kunde inte chansa på att även det tåget skulle vara försenat.

Så vi gick direkt på intervjun och Mats förklarade hur det skulle gå till rent praktiskt. Det första som dök upp i mitt huvud var – men vad ska jag säga?

Mats hade ett papper framför sig med de delar han ville ha med, och vi skulle ta dem del för del, eller i ett svep om det passade. Men den första frågan – varför man ska köra elhoj – skulle ha ett kort och kärnfullt svar. Motiveringen skulle komma senare.

Herre min skapare, vad ska jag kunna hitta på att säga där? Hm, det gäller nog att sticka ut hakan, och så får jag väl försöka korrigera eller förklara mig senare. Hur det blev? Tja, lyssna själv här nedan eller direkt på podden via direktlänken nedan.

Visas inte SoundClouds poddspelare ovan? Det verkar fungera olika bra i olika webbläsare. Du kan även lyssna på avsnittet direkt på SoundCloud genom att klicka här.

Frågar du mig måste jag nog tillstå att Mats Ceder gjort ett fantastiskt jobb med att klippa ihop intervjun och få det att låta riktigt proffsigt. Lite förvånande dock att hitta ytterligare en intervju med Gert Thell och Energica i samma avsnitt. Men efter att ha lyssnat tycker jag nog att vi kompletterar varandras brister och förtjänster ganska bra och att avsnittet sammantaget ger en bra bild av det här med elmotorcyklar. Eller vad tycker du?

På sin egen blogg MC-Podden sammanfattar Mats Ceder sina tankar och intryck så här efter att ha provkört både Zero och Energica:

– Kan du acceptera ett annat ljud än det klassiska fossilljudet? En elhoj är absolut inte ljudlös, särskilt inte i högre farter? Ja då är mitt svar tveklöst el-hoj ja.

– Hur använder du din hoj? Mest för kortare sträckor till och från jobbet och den närbelägna sommarstugan? Är du hoj-bigamist? Det vill säga du kan inte nöja dig med en hoj, utan måste ha en för varje användningsområde? Ja, då är elhojen absolut ett alternativ.

– Kan du lägga mellan 150.000 till 300.000 kronor på ditt hojköp? Ja, då ska du slå till! I annat fall får du spara och vänta på att det dyker upp begagnade el-hojar på marknaden.

Mer om Mats Ceder och MC-Podden

Direktlänk till poddavsnittet på SoundCloud

Du hittar mer om Energica på e-mcsweden.se.