Peter Geiger kör en Zereo S ZF14.4 av 2019 års modell.

Peter Geiger kör en Zereo S ZF14.4 av 2019 års modell.

De flesta av oss fegar väl ur när kvicksilvret kryper neråt nollan, en del redan när det blir ensiffrigt. Men inte alla. Det finns entusiaster som kör MC året om, i ur och skur, snö och is. Peter Geiger hör definitivt till entusiasterna och har nu kört dryga 700 mil sedan i våras med sin Zero S 2019. Men det slutar inte här.

– Nu har jag utrustat hojen med värmehandtag och dubbdäck hälsar Peter, som även ”bantat” ner körprestandan i Custom-läget för att minska risken för sladd och att dubbarna åker av i högre hastigheter.

– Den känns lite svajigare och har lite sämre spårhållning med dubbar, men i övrigt är det helt ok att köra, tillägger Peter.

Peter har även startat en Facebook-grupp för elhojs-entusiaster kallad el-hojen där vi kan följa Peters elhojsåkande och bidra med egna erfarenheter, synpunkter och frågor.

Vill du komma i kontakt med Peter Geiger och höra mer om hans erfarenheter når du honom via mail här.

Fler erfarenheter

Fler erfarenheter av att köra elmc på vintern

För egen del väntar nu fjolårets skidor och vinterdäck på att den nya 2020 års Zero FX ska anlända:

Så är vinterkörning med elmotorcykel

 


Hans Rönnegård är en erfaren vinteråkare som även driver mctouring.se och arrangerar guidade hojturer inom och utom Sveriges gränser.

Fler erfarenheter av vinterkörning med MC

MC-touring om dubbdäck till MC

MC-touring om att köra med skidor

Stort tack till Hans Rönnegård på MC-touring och Ronnegard Adventure som bistått med hjälp och framtagning av såväl skidor som dubbade MC-däck.

Förutom en Zero FX ZF7.2 har Hans Rönnegård ett antal olika motorcyklar i sitt stall, även med skidor och sidovagn.

 

 


Vill du bli meddelad när nya inlägg görs på elhojsbloggen?

Ange din e-postadress här nedan så får du ett kort mail med rubriken när nya inlägg görs. Vill du inte ha fler meddelanden kan du enkelt avsluta själv – det finns en direktlänk för att avprenumerera i varje mail.

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]